26 aprilie 2012

Un om fără prieteni v1


Te-ai întrebat cum ar fi și ar acţiona un om fără prieteni? Da, da, n-aveai cum să știi, tu ești o fiară socială, unde găsești un cuib nevorbit, acolo te bagi să-l destinzi. Da, animal social, bestie a comunicării după cum am spus, dar, însă, și totuși, cum ar fi un fără prieteni?

Să fie cu câteva trăsături, puncte de referinţe pe parcurs: are un loc de muncă plătit cu suficient cât să trăiască. N-are mașină, nu are nevoie, se deplasează cu ce apucă. Nu are soţie, amantă, iubită (la dracu'! Am zis că n-are prieteni!) și nici câine. Are o casă, însă, este o garsonieră, nici de spaţiu mult n-are nevoie sau, fie, de amorul imaginaţiei, are un apartament decent, zonă decentă. Colegii îi sunt ca inexistenţi, nu-i place, nu-i urăște, sunt oamenii cu care coabitează cele 8-10 ore de muncă. E la birou, deci n-are nevoie de mare interacţiune, la prânz mănâncă fast-food - da, dom' nutriţionist, obicei urât, da' așa e omul nostru. Și participă uneori la diverse evenimente de amorul ieșitului din casă.

Tranșant, el este un animal, un om redus la stadiul de animal. Mănâncă, din ceea ce "produce" cu banii săi, doarme și defechează. Atât, nimic mai mult. Planeta ar fi mai bună sau mai rea fără el, deci nu o influenţează în niciun fel. Dimineaţa pleacă la serviciu, căutând în străfundul privirilor oamenilor cu care merge în mijloacele de transport în comun acea scânteie pentru care au nevoie de prieteni. El n-o are, deci nu o înţelege. Este cu puţin peste media de inteligenţă a colegilor săi, dat fiind faptele că citește mai mult - nu neapărat biblioteci, ci cu o carte mai mult pe an, decât ei - și se joacă jocuri mai interesante, deoarece se plictisește repede de Fifa și shootere. Deci ar putea ști cât fac 1+1, faţă de corporatiștii de la firma lui care trebuie să pornească o aplicaţie de pe telefon pentru a afla. Se spală regulat, dar când are concediu stă ca porcul, nu vine nimeni la el, decât cei care strâng banii pentru utilități, când e cazul.

- va continua

Niciun comentariu: