05 septembrie 2011

Bing-bang, eşti singurel! Ce te faci?

Lume, ţara arde, baba se piaptănă sau se plimbă la ore dubioase prin metrou, câte unu mai răzvrătit sau depresiv se sinucide în semn de ceva sau  altceva, vreun partid mai schimbă cromatica;  Doamne apără, nu care cumva să nu placă naţiunii  necălăuzite de vreo flacără.

Dar pare că asta nu te atrage deloc. Ai o problemă.  Problema eşti tu. Pe tine nu te doare de ce se-ntâmplă în jurul tău de ceva timp. Nu, eşti mai preocupat să-ţi plângi de milă luni de zile  mai ceva ca o înfometată căreia îi poţi număra coastele după un post negru prelungit, pentru că cea pe care o iubeai, eventual visai c-o iei şi de nevastă, ţi-a cerut o pauză. Pauză în care ea testează sau nu piaţa ori îşi propune să trăiască fără tine în peisaj. Tu, cocoş rănit în orgoliu, nu poţi să te laşi răpus! Sau poţi?  Nu, nu poţi să rămâi în starea asta morbidă, aşa că freacă-ţi ochii şi află care e remediul acum, totul în 3 paşi simpli!

Pasul 1: Te-a părăsit şi nu mai vrea să ştie nimic de tine? Perfect, urmează-i exemplul!  Fă ce face şi ea, cu excepţia momentelor în care devine sentimentalistă. Orice, dar fără lacrimi, eşti bărbat, nu?!

Pasul 2: Caută alta. N-o fi singura femeie cu atuuri pe care o puteai găsi?!  Cineva  spunea că are balta peşte, ia o undiţă şi-ncearcă-ţi norocul. Nu se ştie, domnu’  Magellan, ce comoară poţi descoperi!

Pasul 3: Ai găsit-o ? Bun eşti un geniu! Acum uit-o pe ultima, dar nu te îndrăgosti prea tare de asta dacă nu-i  docilă. Nu se ştie când poate lăsa soarele să-ţi bată-n ochi. 

N-ai găsit? Hai, mă, ce dracu’ unde  e bărbăţia?  Arată-le prietenilor ce piesă de muzeu eşti! Femeia e muzica făurita în corpul uman, poţi trai fără muzică?!

Un comentariu:

Escu spunea...

Ultima propozitie e belea! De retinut!